A NGÖNDRO DZOGCSEN SZEMLÉLETE
Őszentsége Dudzsom Rinpócse tanítása

 

Ha valóban megvizsgálod, mindent az üresség játékaként kezdesz látni, az összes dharma kiürül és elérsz üresség természetükhöz. Akkor azt mondhatod, hogy semmire sincs szükségünk. De bármire van vagy nincs szükséged, a tudatodtól függ.

Csupán szárazon az ürességről beszélni nem elegendő, meg kell azt valósítani és aztán látni.

 

Ha a tudatod valóban üres, nincs benne remény, félelem, gyönyör, bánat, negativítás, nincs szükséged ételre vagy ruházatra, a tudatod mindezektől szabad. Teljesen akadálytalan, mint a kezed lengetése a térben.

 

A meditáció célja az üresség ezen természetes állapotában maradni, és akkor ebben az állapotban minden más jelenséget közvetlenül ürességnek tapasztalunk. Ezért gyakoroljuk a meditációt, hogy mindent üres természetébe tisztítsunk, és elérjük az üresség erődítményét.

 

Először meg kell értsük, hogy a dolgok abszolút, természetes állapota üresség, aztán azt, hogyan nyilvánulnak meg viszonylagosan.

Címkék: bölcsesség tudat üresség

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugtatogondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1003490570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása